♬ Dirigent

Una
Una Cintina, onze dirigent, is muzikaal directeur van de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, concertorganist en dirigent van meerdere koren, o.a. Cantate Domino in Zoeterwoude en Canticum Novum in Alkmaar.
 
Ze is geboren in Letland en komt uit een zeer muzikale familie. Ze begon haar muzikale opleiding aan de Emils Darzins muziekschool, waar ze pianoles kreeg en vervolgde deze met koorzang en kerkmuziek aan de koorschool van de Dom van Riga. Aan de Letse Muziek Academie behaalde ze onder Sigvards Klava (dirigent van het Lets Radio koor) haar Bachelor als dirigent en onder Prof. Talivaldis Deksnis haar Bachelor als organist.
 
Na haar Master, die zij in 2007 behaalde, heeft ze een postacademische opleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam met Jacques van Ootmerssen (orgel), Jos Vermunt (koor directie), Menno van Delft (klavecimbel/clavicord) en Hein Meens (zang). Ook heeft ze diverse masterclasses gevolgd met Ton Koopman, Ludger Lohman, Hans Fagius, Joel Speersta, Olivier Latry en vele anderen. 
 
Regelmatig verzorgt ze optredens als organist en/of dirigent in diverse concertgebouwen in kerken in Nederland en Europa. Verder verleent ze haar medewerking, als soliste, aan concerten met koor en orkest b.v. het Amstel saxofoon quartet, strijkorkest Lundi Blauw, violist Indulis Cintis, saxofonist Bas Apswoude en vele anderen.
 
Tevens vormt ze het Duo Esmera met countertenor Jean-Sébastian Beauvais.
 
facebook 
 
Ga naar de Facebook pagina van Una Cintiŋa